Μια διαφορετική εκπαιδευτική επίσκεψη στους χώρους του ΕΚ "Αθηνά"

23-01-2019
ΕΚ "Αθηνά"

Με μαθητικά χαμόγελα γέμισε ακόμα μία φορά το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2019, κατά την εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ Ιλίου. Οι μαθητές του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ερευνητές του Κέντρου και να πάρουν μέρος σε μία διαφορετική ξενάγηση στις τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο ΕΚ "Αθηνά", μέσα από το παιχνίδι, την ομαδική εργασία και τη συζήτηση.  
 
Οι ερευνητές του Κέντρου μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες δράσεις που οργανώθηκαν, συζήτησαν με τους μαθητές τρόπους με τους οποίους διακινείται η πληροφορία στο διαδίκτυο, τα συστήματα καταγραφής της κίνησης, τους νόμους που διέπουν την παραγωγή ήχου και αλληλεπίδρασαν με παιχνίδια ρόλων και εικονικά μουσικά όργανα.
 
Οι μαθητές βρέθηκαν για λίγο στη θέση των ερευνητών, μπήκαν στα εργαστήρια τους, βαθμολόγησαν τις πηγές στο διαδίκτυο ως προς την αξιοπιστία τους, πειραματίστηκαν παίζοντας εικονικά μουσικά όργανα με τις κινήσεις του σώματος τους, και ήρθαν σε επαφή όχι μόνο με το έργο και την καθημερινότητα των ερευνητών αλλά και με τις εφαρμογές που μπορεί να έχει η εργασία τους.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων που διοργανώνει το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια της, οι μαθητές συμμετέχουν σε μία σειρά από δραστηριότητες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας και τους ειδικότερους παιδαγωγικούς και γνωσιακούς στόχους, με απώτερη επιδίωξη να φέρουν τον κόσμο της έρευνας και την επιστήμη των υπολογιστών πιο κοντά στην πραγματικότητα του σύγχρονου μαθητή. Αν ενδιαφέρεστε για διοργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης στους χώρους του Ερευνητικού Κέντρου μπορείτε να επικοινωνήσετε στο παρακάτω e-mail education@athena-innovation.gr.