Με το "Χαμόγελο του Παιδιού" υποδέχεται τα Χριστούγεννα το "Αθηνά" συμμετέχοντας στην 4η Γιορτή για τα Παιδιά

14-12-2018
ΕΚ "Αθηνά"

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει για 4η χρονιά τη Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά, 14-16 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 21:00, με ελεύθερη είσοδο, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" θα βρίσκεται εκεί για ακόμα μία χρονιά για να δώσει ψηφιακή νότα στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών. Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου από τις 18.00, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της εκδήλωσης θα συναντήσουν τον 'Βλάσση' το ρομπότ που χορεύει στο ρυθμό των χριστουγεννιάτικων αλγόριθμων, αλλά και την ερευνητική ομάδα του iMuSciCA, που με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μετατρέψει τις κινήσεις του σώματός μας σε ήχο. Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ
 
Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις!
iMuSciCA : Δημιουργήστε μουσική με τις κινήσεις του σώματός σας
Ελάτε να πειραματιστείτε παίζοντας ένα εικονικό έγχορδο μουσικό όργανο κάνοντας χειρονομίες με τα δάκτυλά σας και κινώντας το σώμα σας! Ο μουσικός ήχος που θα ακούσετε παράγεται υπολογιστικά σε πραγματικό χρόνο από τον υπολογιστή καθοδηγούμενος από τις δικές σας χειρονομίες! Πρόκειται για την STEAM πλατφόρμα του iMuSciCA, στην οποία οι μαθητές διδάσκονται Φυσική και Μαθηματικά με τη χρήση μουσικών εργαλείων, μαθαίνοντας να σχεδιάζουν, να μελετούν και να παίζουν ψηφιακά μουσικά όργανα. Το iMuSciCA επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εκμετάλλευση πρωτότυπων και καινοτόμων τεχνολογιών που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση.
Βλάσης, το ρομπότ που χορεύει!
 
Βλάσσης, το ρομπότ που χορεύει! (Δείτε το Video) 
Η ομάδα αναγνώρισης και επεξεργασίας μουσικής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου / Ε.Κ. “Αθηνά” έχει αναπτύξει έναν καινοτόμο αλγόριθμο αναγνώρισης ρυθμού σε πραγματικό χρόνο ο οποίος έχει ενσωματωθεί σε ένα ρομπότ που χορεύει. Συγκεκριμένα, στο ρομπότ μπορεί να «φορτωθεί» οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι της αρεσκείας μας, και το ρομπότ να αναπαραγάγει το κομμάτι αυτό και να αναγνωρίσει το ρυθμό. Έτσι, μπορεί και χορεύει σύμφωνα με τον ρυθμό του κομματιού και να συνεπάρει στον ρυθμό του τους φίλους του. Ο ρυθμός είναι στο αίμα του και ο Βλάσης δεν μπορεί να σταματήσει να χορεύει όταν ακούει μουσική. Έλα να χορέψεις μαζί του και να γνωρίσεις πώς μαθαίνουν τα ρομπότ. 
 
 

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31