Ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web) γιορτάζει τα 30 χρόνια του!

12-03-2019
ΕΚ "Αθηνά"

Ξεχωριστή μέρα η σημερινή, καθώς τριάντα χρόνια πίσω στον χρόνο δημιουργήθηκε ο παγκόσμιος ιστός (www), ο οποίος για όλους εμάς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επαγγελματικής και προσωπικής καθημερινότητας.

Ήταν 12 Μαρτίου 1989 όταν ο "πατέρας" του "WWW", Tim Berners-Lee, ο 34χρονος Βρετανός, τότε μηχανικός λογισμικού στο CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), παρουσίασε την εργασία του με τίτλο "Information Management: A Proposal". Η συναρπαστική ιδέα του άλλαξε τα δεδομένα στο διαδίκτυο δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση με το πρωτόκολλο επικοινωνίας HTTP (Hyper Text Transfer Protocol).

Το 1994, ίδρυσε τον οργανισμό World Wide Web Consortium, ο οποίος τυποποιεί όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας και τις απαραίτητες γλώσσες προγραμματισμού για την ανάπτυξη του Διαδικτύου. Στο W3 συμμετέχουν οι σημαντικότεροι φορείς παγκοσμίως (εταιρείες και ερευνητικά κέντρα) που δραστηριοποιούνται στο Internet.

Ο παγκόσμιος ιστός (World Wide Web ή www), έχει δώσει στο διαδίκτυο τη σημερινή του μορφή με ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο.

Χρήσιμες πληροφορίες: