Επίσκεψη Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στα Clusters Καινοτομίας του Corallia του ΕΚ "Αθηνά"

19-09-2019
CORALLIA

Μέσα σε ένα θετικό κλίμα συζήτησης πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, των Υφυπουργών κ. Παπαθανάση και κ. Δήμα και της Ειδικής Γραμματέως κας Δανδόλου στα Clusters Καινοτομίας του Corallia (Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά"). Η εκδήλωση στόχευε στην ενημέρωση των Υπουργών επί του συνόλου των δράσεων των Clusters και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι των εταιρειών-μελών των τριών Συνεργατικών Σχηματισμών του Corallia (mi-Cluster, si-Cluster, gi-Cluster) και ο Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου ΕΚ "Αθηνά", κ. Βασίλειος Κατσούρος.
 
Το μέλος του ΕΣ του mi-Cluster και Υπεύθυνος της Μονάδας Corallia του ΕΚ "Αθηνά", κ. Βασίλειος Μακιός, ο Πρόεδρος ΔΣ του si-Cluster κ. Jorge Sanchez και ο Πρόεδρος ΔΣ του gi-Cluster κ. Νίκος Βογιατζής παρουσίασαν τα επιτεύγματα και τις προοπτικές των Clusters. Ο κ. Κατσούρος αναφέρθηκε σττον προσανατολισμό της έρευνας που διεξαγάει το ΕΚ "Αθηνά" καθώς και στις μεγάλες επιτυχίες μέσα από τη συμμετοχή του σε Ευρωπαίκα έργα με διεθνείς κοινοπραξίες εστιάζοντας στην ανάγκη διασύνδεσης της έρευνας με τη βιομηχανία για την παραγωγή τελικών προϊόντων με ιδιαίτερο εξαγωγικό χαρακτήρα.
 
Χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, ο Υπουργός ευχαρίστησε τους διοργανωτές και δήλωσε: «Αυτό το οποίο κάνετε είναι η Ελλάδα που θέλουμε», προαναγγέλλοντας την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας μέσω συγκεκριμένων δράσεων. Ακολούθως, ο Υφυπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες αντιστροφής του brain drain, οι οποίες απαιτούνται για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων έντασης γνώσης (technology-intensive industries). Τέλος, ο Υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας υπογράμμισε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τη δημιουργία δύο Διεθνών Κέντρων Καινοτομίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη φιλοδοξία να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέσα σε δύο χρόνια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων των εταιρειών και της πολιτικής ηγεσίας.
 
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το corallia: http://www.corallia.org/el/

Ημερολόγιο εκδηλώσεων

S M T W T F S
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30