Το Copernicus Hackathon επιστρέφει στην Αθήνα!

02-09-2019
CORALLIA

Το Corallia, του Ερευνητικού Κέντρου "Αθηνά", με στόχο την προώθηση της χρήσης των δεδομένων και υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Συστήματος Γεωσκόπησης Copernicus καθώς και της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας σε αυτή τη γοργά αναπτυσσόμενη αγορά, διοργανώνει 2η συνεχόμενη χρονιά στις 8-9 Νοεμβρίου 2019, το Copernicus Hackathon in Athens με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της AZO, των ελληνικών δικτύων Copernicus Academy/Relay, των μελών του si-Cluster και Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).
 
Το Corallia προσκαλεί φοιτητές, επιστήμονες και δημιουργικά πνεύματα, προγραμματιστές, σχεδιαστές γραφικών και διεπαφών, εμπειρογνώμονες γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών και γεωσκόπησης θεματικoύς εμπειρογνώμονες (γεωργία, ναυτιλία, δασοκομία, πετρέλαιο, κ.λπ.) να δηλώσουν συμμετοχή, για να δημιουργήσουν ρεαλιστικές και καινοτόμες λύσεις με τη χρήση δεδομένων γεωσκόπησης και να διεκδικήσουν εκτός των άλλων τη συμμετοχή στο Copernicus Accelerator της ΕΕ για 12 μήνες.
 
Το Copernicus Hackathon στοχεύει στην ανάδειξη της χρησιμότητας των δεδομένων γεωπαρατήρησης σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, αποτελώντας μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τα διαφορετικά πεδία εφαρμογής τους, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να εξοικειωθούν με τα εργαλεία επεξεργασίας των δεδομένων (εργαλειοθήκη ESA Toolbox κ.ά.). Στο ίδιο πνεύμα αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στο Copernicus Hackathon in Athens θα διοργανωθεί διαδραστικό workshop, όπου θα έχουν την ευκαιρία να οργανωθούν σε ομάδες και να εξοικειωθούν με τα παραπάνω εργαλεία και δεδομένα.
 
Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής άτομα οργανωμένα σε ομάδες, από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο και χωρίς κόστος συμμετοχής, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλέξουν από τις προκλήσεις που προσφέρει ο διαγωνισμός, την πρόκληση που τους ταιριάζει, και με την καθοδήγηση ειδικών και διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν το δικό τους project, το οποίο θα παρουσιάσουν σε επιτροπή στο τέλος του διημέρου.
 
Η νικήτρια ομάδα θα λάβει ως έπαθλο μία θέση στον Copernicus Accelerator, ένα ετήσιο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με επιπλέον βραβεία που θα ανακοινωθούν σύντομα!
 
Ο Copernicus Accelerator προσφέρει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης για 50 πρωτοπόρες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από τις συμμετέχουσες χώρες του Copernicus (ΕΕ, Νορβηγία και Ισλανδία) ετησίως. Αυτοί οι 50 υποψήφιοι έχουν ως κοινό την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις χρησιμοποιώντας δεδομένα γεωσκόπησης (EO), ειδικά από το πρόγραμμα Copernicus. Από το 2016, ο Copernicus Accelerator υποστηρίζει τους επιλεγμένους συμμετέχοντες να προχωρήσουν πέρα από την ιδέα της σύλληψης σε πραγματικές εμπορικές επιχειρήσεις. Κάθε χρόνο, οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες συνοδεύονται από επαγγελματίες υψηλού επιπέδου και επωφελούνται από την ατομική καθοδήγηση, παράλληλα με ευκαιρίες περαιτέρω κατάρτισης όπως bootcamps, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προσαρμοσμένη υποστήριξη μάρκετινγκ. Ο Επιταχυντής του Copernicus είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποτελεί μέρος του Copernicus Start-up Programme, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συνοδεύει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις από τη δημιουργία μιας επιχειρηματικής ιδέας στην πλήρη εμπορευματοποίησή της.
 
To Copernicus Hackathon in Athens διοργανώνεται από το Corallia, του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster), των ελληνικών δικτύων Copernicus Academy/Relay που αποτελείται από το Corallia, την Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ) και άλλους φορείς του οικοσυστήματος διαστημικών τεχνολογιών που θα ανακοινωθούν σύντομα!
 
To Copernicus Hackathon in Athens είναι μέρος του Προγράμματος Copernicus Hackathons της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Copernicus Start-up Programme. Το πρόγραμμα Copernicus Hackathon υλοποιείται από την Anwendungszentrum GmbH Oberpfaffenhofen (AZO) εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το Copernicus Hackathon in Athens στις διευθύνσεις: https://bit.ly/2ZpeQDA και http://bit.ly/2Yfs89r.