Εβδομάδα Επιστήμης & Τεχνολογίας 2006
Συμμετοχή του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στις Εβδομάδες Επιστήμης & Τεχνολογίας 2006, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ζάππειο Μέγαρο από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2006, καθημερινά 10π.μ.-8μ.μ. και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από 8 Σεπτεμβρίου έως 17 Σεπτεμβρίου 2006, καθημερινά 11π.μ. – 9μ.μ.
Στόχος των δύο κύκλων της Εβδομάδας «Δίαυλοι Επικοινωνίας – από την Πληροφορία στη Γνώση» ήταν να κάνουν τον επισκέπτη τους να συνειδητοποιήσει τις αλλαγές που η Τεχνολογία της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης έχει φέρει και πρόκειται να φέρει σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας και να δημιουργήσουν πνεύμα καινοτομίας ιδίως στους νέους.
Κατά την είσοδό τους στον χώρο του ΕΚ «Αθηνά», οι επισκέπτες πληροφορούνταν για τις δραστηριότητες του φορέα από δυναμικές και εκλαϊκευμένες βιντεοπροβολές καθώς και από το ειδικό σημείο ψηφιακής ενημέρωσης (Infopoint). Καθημερινά υπήρχαν αφιερώματα σε συγκεκριμένους τομείς Ε&Τ τα οποία περιλάμβαναν ειδικές ξεναγήσεις στις τεχνολογίες αιχμής των ινστιτούτων του Ε.Κ. «Αθηνά», τις εκπαιδευτικές εφαρμογές και υπηρεσίες, τα πολιτιστικά προϊόντα και άλλους τομείς εφαρμογών. Ανάμεσα στις υπόλοιπες δυνατότητες περιλαμβάνονταν εκθέματα στο περίπτερο με ελεύθερο διαδραστικό χαρακτήρα που επέτρεπαν στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες και να παρακινηθούν σε συζήτηση με τους ερευνητές.
Με μια ειδικότερη στόχευση στον μαθητικό, και μελλοντικό επιστημονικό και παραγωγικό πληθυσμό της χώρας διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια των εβδομάδων εκπαιδευτικά δρώμενα και παιχνίδια για μεγαλύτερα και μικρότερα παιδιά με έμπνευση και υλικό από τα προϊόντα και τις τεχνολογίες του ΕΚ «Αθηνά».
Οι δύο κύκλοι της «Εβδομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας 2006» περιλάμβαναν πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με ημερίδες, καλλιτεχνικά δρώμενα, διαγωνισμούς. Το Ε.Κ. «Αθηνά» συμμετείχε στις ημερίδες που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ε&Τ με τις παρακάτω ομιλίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Δείτε το τηλεοπτικό σποτ που προβάλλονταν πριν αλλά και κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Επιστήμης και Τεχνολογίας 2006 και φωτογραφίες από την έκθεση του Ζαππείου και της Θεσσαλονίκης ([1],[2],[3],[4],[5],[6]).
Κατάσταση
Ολοκληρωμένο
Έναρξη
Λήξη
Επιστημονικός Υπεύθυνος
Αναστάσιος Πατρικάκος