'Ανθρωποι

Παναγιώτης Καριώρης

Επιστημονικοί Συνεργάτες
Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου
+30 210 6875354
Ο Παναγιώτης Καριώρης είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (Master of Arts) στην Ελληνική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας, το 1995. Κατά το 2004 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών στην Γλωσσική Τεχνολογία (διατμηματικό διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου).
Από το 1998 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / Ε.Κ. "Αθηνά". Συμμετείχε στα προγράμματα "ΣΑΠΦΩ" (παρουσίαση της ιστορίας και του πολιτισμού των ελληνικών νησιών) και "ΠΗΝΕΛΟΠΗ" (διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού σε μαθητές Γυμνασίου).
Έλαβε μέρος στο διεθνές συνέδριο LREC2000, Language Resources and Evaluation Conference. Έχει εργαστεί ως συμβασιούχος αρχαιολόγος στην ΚΑ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ως εκπαιδευτής σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Αττικής.