6-7 Ιουλίου 2016, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Πώς συνδέονται οι σύγχρονες τεχνολογίες ενσώματης διάδρασης με την εκμάθηση χορού και την ανθρώπινη δημιουργικότητα;
Στις 6 και 7 Ιουλίου 2016 ένα διαφορετικό εργαστήριο διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: ‘Χορός και Τεχνολογία: Μαθαίνουμε διαδρώντας, δημιουργούμε αναλύοντας’.
To Εργαστήριο απευθύνεται σε δασκάλους χορού, χορευτές, χορογράφους, επαγγελματίες της κίνησης, ειδικούς στις τεχνολογίες πληροφορίας και δεδομένων, καθώς και ερευνητές. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο νέες τεχνολογίες πληροφορικής μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία διδασκαλίας και εκμάθησης χορευτικής κίνησης.
Καθώς το Εργαστήριο είναι δορυφορική εκδήλωση του συνεδρίου MOCO16 (3rd International Symposium on Movement Computing, 5-6 Ιουλίου, Θεσσαλονίκη), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με συστήματα επίδειξης τεχνολογιών και να λάβουν μέρος σε ανοικτή συζήτηση από κοινού με τους συνέδρους του MOCO16. Στις 7 Ιουλίου, οι παρουσιάσεις θα επικεντρωθούν σε σύγχρονες καλλιτεχνικές εξελίξεις που πηγάζουν στο σταυροδρόμι της εκμάθησης χορού και της χορευτικής έκφρασης με τις τεχνολογίες ενσώματης νόησης, τη νευροεπιστήμη, την επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής. Το απόγευμα ωστόσο, σε μία σειρά από δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μεταξύ τους ιδέες και απόψεις σχετικά με το υλικό που θα έχουν λάβει στις προηγούμενες συνεδρίες.
Το Εργαστήριο διοργανώνεται από το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου WhoLoDancE/HORIZON2020.
Για να εγγραφείτε στο Εργαστήριο, δηλώστε το όνομά σας, τον τίτλο σας και την ιδιότητα σας στο kelraheb@imis.athena-innovation.gr. Η εγγραφή είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο δικτυακό τόπο http://www.wholodance.eu/events/wholodances-workshop/